Over Dorothea

 

Ik heb mijn weg bewandeld, met vallen en opstaan. De cirkel is rond. Nu wordt het tijd om anderen dezelfde stap te laten maken en in het licht te durven stappen met je grootste kwaliteit.

 

Als klein meisje is op een dag de wereld me gaan overweldigen. Ik was 11 en heb een groot verlies geleden door het onverwacht overlijden van mijn papa. Ik was daar bij.. 

Er was niemand, ondanks de goede bedoelingen, die echt contact met mij zocht. In ‘die tijd’ ging dat over mij heen. 

Veiligheid zoeken deed ik door controle te hebben, aan te passen, en te doen wat anderen verwachten. Daar was ik namelijk heel goed in; aanvoelen wat anderen wilden.

“Mijn sensitiviteit en intuïtie hebben altijd de waarheid verteld.”

Tegelijkertijd begon de grote onzekerheid, verwarring en onzekerheid. Wat ik leek te zien en horen bij anderen werd niet altijd bevestigd. En wat er in mij om ging zag een ander niet, en ik zag zo snel wat er bij de ander was. Niemand zag mijn verbinding tussen mijn gevoelens en buitenkant.

Ik voelde me klein, niet goed genoeg en behoorlijk eenzaam. Wat had ik nou te bieden?

Stap voor stap heb ik mijn onzekerheid overwonnen. Al snapte ik het stemmetje niet:  “Jij hebt de wereld iets te vertellen”

Ik?  Rood tot boven mijn wenkbrauwen en hakkelend vanuit het gevoel; wie ben ik nou? En wat zou ik in godsnaam te vertellen hebben. Mijn vinger op de zere plek leggen deed ik alleen maar als ik genoeg onderbouwing had qua kennis en een rol had waarin ik veilig mijn kwaliteit kon inzetten. Ik was niet sterk genoeg om mezelf te zijn!

Pas na mijn studie organisatiepsychologie 8 jaar geleden, durfde ik als trainer, coach me meer uit te spreken over de patronen, onuitgesproken onderlagen die ik al snel waarnam in contacten met mensen, team’s en groepen. Al mijn opleidingen, trainingen en cursussen naast mijn berg life-events had ik nodig om uiteindelijk hardop te zeggen;

“Mijn sensitiviteit is mijn grootste kwaliteit.“

Ik heb mijn weg bewandeld, met vallen en opstaan. De cirkel is rond. Nu wordt het tijd om anderen dezelfde stap te laten maken en in het licht te durven stappen met je grootste kwaliteit.

Ik heb geleerd mijn grote binnenwereld met de buitenkant te verbinden.

Ik heb geleerd voor mezelf te zorgen zodat ik mijn sensitiviteit als kwaliteit kan inzetten. Zodat het me niet tegenhoudt en verlamt maar me juist versterkt.

Ik heb geleerd te kiezen voor het leven wat ik nodig heb. Waar in ik op mijn best ben. Voor mezelf en voor anderen.

Inmiddels heb ik mijn leven ingericht op een manier die voor mij ondersteunend is. Voldoende balans tussen rust en actie. Ik heb een pracht (stief) gezin wat mijn thuisbasis is. Een liefdevolle partner die naast me staat. Een fijne omgeving. Zodat ik voluit en energiek kan leven vanuit mijn kwaliteit. Ik leer anderen hun gevoel laten spreken.

Ik heb geleerd woorden te geven aan wat in mij omgaat en ik kan woorden geven aan wat ik zie bij anderen. Ik heb het lef om kwetsbaar te zijn omdat mijn verhaal juist is wat ik te vertellen heb!

En….. ik ben er eindelijk achter wat ik de wereld ‘te vertellen’ heb!

dus aan jou… als je wilt,

 

Liefs en power,

Jaarprogramma

Sensitief Leiderschap

Je hoeft er niet zo lang over te doen als ik heb gedaan. Je kunt namelijk kiezen voor één van mijn jaarprogramma’s. In dit programma zit alle kennis, kunde en ervaring & vaardigheden die mij hebben geholpen om Sensitief & Sterk mezelf te zijn…

Blogs

Fijngevoelig geduld

Fijngevoelig geduld

“Zelfs vreemden spreken je aan, Mam.  Hoe komt dat toch dat ze jou altijd zoveel vertellen?” Toen mijn kinderen klein waren, zeiden ze dat weleens. Ik vond het niet zo bijzonder. Zo ging dat gewoon voor mij. Als ik in een wachtrij stond, begon ik een vriendelijk...