Een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Die zich door herhaling in je leven gaat manifesteren. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen.

Waarom is het vergroten van je ik-besef belangrijk

Als je hoog-sensitief bent ben je vooral gericht op anderen. Je hebt oog voor de behoeften in je omgeving en gevoelig voor sfeer. Onbewust kun je dus voorrang geven aan de behoeften van anderen en jezelf daardoor vergeten. Je bent je gewoon wat minder bewust wat je nu zelf wilt en nodig hebt. Affirmaties kunnen helpen je bewuster aandacht te laten geven aan jezelf. Je ik-besef vergroten. 

Niets zweverig of vaag. Het is een helpende IK- boodschap voor jezelf. Hoog-sensitieve personen hebben meestal een laag ik-besef. Dit is een typisch kenmerk van een HSP. Door aandacht te hebben voor hun communicatie tegen zichzelf kunnen ze door middel van affirmaties positieve gedachten uitspreken. Een ik-boodschap is een vaardigheid uit de Gordon ® methode die je ook naar jezelf kunt uitspreken.

De volgende 16 affirmatie’s helpen je om je ik-besef te laten groeien en vergroten. Kies de affirmatie die je het meest aanspreekt of waar je het meeste behoefte aan hebt. Hang de uitspraak op op plekken die je regelmatig ziet. Een notitie op je bureau, aan de spiegel, in je auto, of als beginscherm op je mobiel. Gebruik de affirmatie in een meditatie in gedachten of spreek de ik- boodschap hardop uit.

 

 

 

Ik spreek mezelf krachtig uit

 

 

 

Ik ben innerlijk rustig

 

 

 

Ik waardeer mijn sterke punten

 

 

 

Ik ben sterk en moedig

 

 

 

Ik voel mijn eigen kracht

 

 

 

Ik kies het beste voor mezelf

 

 

 

Ik ben het waard om liefde en respect te ontvangen

 

 

 

Ik hou van mezelf

 

 

 

Ik accepteer mezelf

 

 

 

Ik ben trots op mijn prestaties

 

 

 

ik eer mezelf

 

 

 

Ik kies gezonde relaties

 

 

 

Ik ben authentiek

 

 

 

Ik ben vrij om te kiezen in iedere situatie

 

 

 

Ik zie kansen voor persoonlijke en spirituele groei

 

 

 

Ik heb vrede met mezelf

 

 

Lees meer over het effect van ik-boodschappen voor hoog-sensitieve vrouwen.

Of meld je aan voor de nieuwsbrief over Sensitief Leiderschap | HSP & Communicatie.