Is dat ook wat je tegenhoudt in je marketing voor je bedrijf? Je wilt geen trucjes en kunstjes opvoeren?

Haak jij ook af bij het zoveelste raadseltje waar je totaal geen gevoel bij krijgt. Of dat iets klinkt als een persoonlijk verhaal, maar het raakt je helemaal niet.

Voor mij blijft marketing een punt wat me in de weg kan zitten. Omdat ik van echtheid houd vond ik het echt lastig om de overstap te maken naar marketing. 
De opsmuk, het plaatje, de buitenkant irriteerde me. Wie ben ik om me zo in te picture zetten. De eerste foto’s op mijn site.  Pfff 

Behoefte aan echtheid 

Hoog-sensitieve personen prikken zo door die buitenkant heen en voelen dat het niet klopt.  Zodra het verhaaltje een truc wordt haken wij af. Herkenbaar? 
Laat staan dat je zelf zo omgaat met je klanten. Dat houd je niet vol. Je raakt van jezelf verwijderd. 
Jij wilt echt contact en verbinding met toekomstige klanten.

Zichtbaarheid als uitdaging

Toch is het belangrijker dan ooit om online en offline zichtbaar te zijn zodat klanten je ontmoeten en je leren kennen. De tijd is veranderd. Jarenlang deed ik helemaal niets met sociaal media. Dat kan ik me nu niet meer voorstellen. 

Kwetsbaarheid is juist je kracht 

De drempel voor mij was zichtbaar zijn. Kwetsbaar zijn in mijn zichtbaarheid, omdat ik echtheid belangrijk vind. Niet een marketing truc of teksten die niet bij me passen, Die me groter maken of me anders voordoen dan ik ben. 

Door mijn persoonlijke ontwikkeling ken ik mezelf beter en weet waar ik écht voor sta. Dat durf ik te delen omdat ik daar in geloof en het anderen gun. En als ik me daarop richt wordt het gemakkelijker. 

Het gaat me om mijn missie: Ik sta voor sensitief en vrouwelijk ondernemerschap omdat we daarmee de wereld kunnen beïnvloeden. 

Meer focus op jou, jouw aandeel in de maatschappij, minder focus op een rol en een hokje.

TIP 1 

Stel je voor dat jij je richt op een klant die je inmiddels geholpen met jouw product. Wat wil je hem / haar vertellen? Hoe zou je boodschap tegen hem / haar zijn? Welk gevoel komt er in je op ? Zodat je de boodschap kunt ‘voelen’.

TIP 2 

Kies stap voor stap op welke manier jij zichtbaarder kunt worden. Doe dit met beleid zodat je groeit in zichtbaarheid. Je hoeft niet te beginnen met een live video.

TIP 3 

Zorg voor een goede voorbereiding. Zodat je alle omstandigheden kunt beheersen. Je tekst, de vorm, de uitvoering, de plaatsen waarop je zichtbaar bent. Bij meer ervaring bouw je uit.

Tip 4 

Vraag feedback aan iemand die je kent én eerlijk tegen je kan zijn. Zodat je constructieve feedback ontvangt. En de rest van de meningen en reactie’s laat die even voor wat ze zijn. Zodat je focus ontwikkelt vanuit comfort. Zodat jij stap voor stap kunt groeien.

Tip 5 

Wees bewust dat je niet de hele wereld lyrisch kunt maken. En dat hoeft ook niet! Bedenk hoeveel berichten en acties jij achteloos voorbij laat gaan. Waar je niets van vindt. Zo gaat het ook met jouw berichten en actie’s. Er zijn mensen die het waarderen, er is een groep die het niets doet en een groep die er iets van vinden in negatieve zin. Dat is een select deel van de mensen. Dus laat los…

Vind jij dit ook een spannend thema en zou je willen leren hoe je zichtbaar wordt zonder daarin jezelf te verliezen? Wil jij meer zelfvertrouwen om zichtbaar te kunnen zijn. Wil je de balans vinden tussen jezelf en de marketing die bij je past? Op jouw manier? 

PS Marketing en ‘wat werkt’ verandert ook nogal eens. Echtheid is wat jij en ik van nature al hebben en wat er altijd zal zijn. Alleen nu nog een portie lef… 

Meld je aan voor een gratis strategie gesprek. Ik geef je minimaal 2 tip’s die jij direct in kunt zetten.

Dorothea heeft in de afgelopen tien jaar ondernemerschap het beste uit haar klanten naar boven gehaald. Je sensitieve, vrouwelijke kant ontwikkelen als krachtige tool om je bedrijf te laten groeien, dat is wat Dorothea als de beste kan. 

dorothea@sterkjezelfzijn.nl 

× Hoe kan ik je helpen?