Hoezo perfectionistisch? 

“Sensitieve vrouwen geven graag het mooiste wat ze te bieden hebben.  Daar schuilt veel liefde in.  De inzet, intentie, de toewijding. Ze hebben een enorme drang tot perfectie. Alles wat ze doen, moet helemaal goed en perfect zijn. Ze zijn daar heel gewetensvol en plichtgetrouw in.” 

Herkenbaar?  Voor mij wel. Ik voelde me niet perfectionistisch, dan denk ik aan andere dingen en resultaten. Toch herken ik me wel degelijk dat ik vroeger altijd op de 100% moest staan. Ik dacht ook regelmatig; ‘Als ik nou helemaal fit ben, dan zou het me lukken om….’

Maar daardoor was ik gericht op een prestatie die buiten mezelf lag. Iets wat door mijn beeld van wat het ‘zou kunnen zijn’, een variant was van mijn visie. Mijn beeld van mijn ultieme staat en daardoor ultiem eindresultaat. 

Veel sensitieve vrouwen in mijn coaching herkennen zich in dit onderdeel.

Je gaat verder dan je fysieke mogelijkheden. Willen is echt anders dan kunnen. 

Zonder dit inzicht kun je veel faalangst en stress hebben, wat maakt dat er juist niets van de grond komt. 

En ik, ik heb enorm veel geleerd door dit inzicht. 

En als de context niet meewerkt? 

Je kunt je grenzen en mogelijkheden oprekken. Dat gaat alleen niet zomaar.  Daarvoor dien je keuzes te maken. Tenslotte kun je niet alles.  En daar gaat het al mis. Natuurlijk kun je door je te focussen op een gebied groter resultaat behalen. Door aandacht voor jezelf, je lijf en je energie kun je je grenzen verleggen. Dat is zoals topsporters het doen. Soms remt de omgeving je af, of zijn de omstandigheden niet perfect. Maar wanneer is nu een prestatie perfect? 

Sensitieve vrouwen zijn gebaat bij het zich te focussen op iets anders dan winnen. 

Niet alleen focussen op het eindresultaat 

Wat zij nodig hebben ligt in henzelf.

Toewijding en aandacht is méér dan genoeg

De ware perfectie schuilt niet in het eindresultaat, maar in de liefde en toewijding waarmee je iets doet.  In rust, in ontspanning, in plezier, liefde en aandacht.

Als je dat tot je door laat dringen, dan valt iedere stressgedachte weg. 

Je mag oefenen, uitproberen, de lat lager leggen.  Je hoeft niet te vergelijken met hoe ver anderen zijn, hoe zij het doen. Je kiest voor de mooiste en beste versie die er mogelijk is op dat moment. 

Zo kun je leren genieten van hoe jij op jouw tempo het mooiste geeft dat je te geven hebt. 

Werken vanuit liefde

Werken vanuit liefde is voelbaar.  Een opdracht doen vanuit liefde en oprechte aandacht is anders dan een haastklus.  Een maaltijd die je ontspannen klaarmaakt, smaakt lekkerder dan een menu dat onder stress is bereid. 

Je kunt de liefde proeven. 

Iedere klus die met liefde is gemaakt, wordt als het ware met liefde gevuld en straalt dat ook uit. Ook in zakelijke contacten of diensten. Met name sensitieve mensen voelen dat verschil. 

In plaats van iedere klus tot een stress klus te maken, kun je ervoor kiezen om het anders te benaderen. Vanuit liefde voor jezelf en met focus op wat jij te bieden hebt. 

Werken vanuit liefde….

Liefs en power Dorothea 

× Hoe kan ik je helpen?