Ik zie me nog in het bos staan. Zijn handje in mijn hand. Kijk, zie je die zonnestraal, die is er voor ons. Zo klein als hij was, hij voelde de impact. De impact omdat ik het zei. De vertrouwelijke persoon in zijn omgeving; zijn mama.

 

Zonnestralen in het bos

Ik kan nog altijd genieten van de zonnestralen tussen de bomen. De mooie lichtstralen die door de bladeren piepen. Een soort van geheim licht in de donkerte. Prachtig vind ik dat, of is het meer dan alleen prachtig?

Ik ‘moet’ werken naar het licht

Toen alles na 1 telefoontje donker werd, en ik er alleen voor stond met drie kleine kinderen, wist ik het al. Ik ‘moet’ werken naar het licht. Als iemand vroeg “hoe hou je dit vol” dan zei ik al, zonder bewust spiritueel bezig te zijn: “vooral blijven ademen en richten op het licht.”

Lichtwerker

Inmiddels vele jaren later ken ik de term lichtwerker. En hoe spiritueel de context ook is, het gaat om hetzelfde. Kun je vanuit de donkerste, moeilijke en ondoorgrondelijkheid van jezelf de weg vinden naar de zachtheid, lichtheid en kracht van jezelf? Kun jij de weg vinden ruimte, oplossingen, de kracht en de verbinding met jezelf? Kun je vanuit de zwaarte van gevoelens, de depressiviteit die je als zware dekens kunt ervaren, deze bedekking afschudden, klimmen, klauteren, soms kruipend naar de lichtheid van het leven? Naar het licht werken willen we allemaal.

Hoogsensitiviteit 

Ik ken veel sensitieve en intuïtieve vrouwen die worstelen met energiegebrek. Die de ballen in de lucht houden en snakken naar meer energie en lichter leven. Lichter in gewicht en lichter in kleur. Doordat je geleerd hebt in je jeugd je aan te passen, ben je soms ongemerkt je grenzen gaan overschrijden. Je behoefte en verlangen naar harmonie maakt dat je sneller geraakt wordt door iedere mismatch die je ervaart. En als je niet geleerd hebt te zien wat van jezelf is of van de ander, kun je ongemerkt té veel zijn gaan dragen. Waarbij je verleerd hebt voor jezelf te zorgen….

Grenzen stellen

Inmiddels werk ik al vele jaren met hoogsensitieve en intuïtieve vrouwen. Vrouwen die door ervaringen uit het verleden nog de lichtheid in hun leven missen. Die misschien wel bewust zijn dat ze het anders willen, maar nog niet goed weten hoe. Door meer inzicht te krijgen in je grenzen kun je ook leren wat niet van jou is. Wat je los mag laten. wat niet jouw verantwoordelijkheid is. Zodat jouw last veel lichter wordt. Zodat je ruimte ervaart voor jouw unieke oorspronkelijke weg.

Van naar het licht werken naar ‘lichtwerker’

Door zelf geleerd te hebben naar het licht te werken, ben ik als vanzelf opgeschoven naar lichtwerker. We hoeven het niet groter, ingewikkelder te maken. Van mij mag je spiritualiteit absoluut bestaan, heeft het zeker een basis in mijn werkzaamheden. Toch maak ik het ook graag praktisch, behapbaar en hanteerbaar. Toepasbaar in de situatie waarin jij zoekt. In leven, werk of bedrijf. Door voorbeeld te zijn én naast je te staan om je jouw eigen weg te laten vinden.

Kiezen voor licht & liefde

Ik ben een lichtwerker. Ik help vrouwen te kiezen voor leven vanuit hun gevoel, hun sensitiviteit en intuïtie. Ik leer ze hoe ze kunnen kiezen voor licht & liefde. Hoe ze hun stap kunnen maken naar het licht. Lichter leven, werken en ondernemen…. Want ik heb geleerd dat het kan. De mooie herinnering in het bos helpt me. Het mooie diffuse zonnelicht is inspirerend.

Het is er, altijd, al denk je van niet. Zelfs als je rusteloos, gespannen en gestrest bent, als je meer piekert, angstig of boos bent. Zelf in twijfel kun je opnieuw de lichtkant opzoeken in jezelf. De plek van licht en liefde. Jouw plek van licht en liefde. Lichter leven… als je leert om te begrenzen. Wat is van jou? Wat heb jij los te laten…

Kiezen voor licht heeft het effect op jou als vrouw, moeder, professional of ondernemer. Spiritueel én praktisch.