Een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Die zich door herhaling in je leven gaat manifesteren. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen.

Niets zweverig of vaag. Het is een helpende IK- boodschap voor jezelf. Hoog-sensitieve personen hebben meestal een laag ik-besef. Dit is een typisch kenmerk van een HSP. Door aandacht te hebben voor hun communicatie tegen zichzelf kunnen ze door middel van affirmaties positieve gedachten uitspreken. Een ik-boodschap is een vaardigheid uit de Gordon ® methode die je naar jezelf en anderen kunt uitspreken.

De volgende 16 affirmatie’s helpen je om je ik-besef te laten groeien en vergroten. Kies de affirmatie die je het meest aanspreekt of waar je het meeste behoefte aan hebt. Hang de uitspraak op op plekken die je regelmatig ziet. Een notitie op je bureau, aan de spiegel, in je auto, of als beginscherm op je mobiel. Gebruik de affirmatie in een meditatie in gedachten of spreek de ik- boodschap hardop uit.

Ik spreek mezelf krachtig uit

Ik ben innerlijk rustig

Ik waardeer mijn sterke punten

Ik ben sterk en moedig

Ik voel mijn eigen kracht

Ik kies het beste voor mezelf

Ik ben het waard om liefde en respect te ontvangen

Ik hou van mezelf

Ik accepteer mezelf

Ik ben trots op mijn prestaties

ik eer mezelf

Ik kies gezonde relaties

Ik ben authentiek

Ik ben vrij om te kiezen in iedere situatie

Ik zie kansen voor persoonlijke en spirituele groei

Ik heb vrede met mezelf

× Hoe kan ik je helpen?