Je bent ondernemer, al een poos of nog maar net. Het kan het zomaar zijn dat je niet uit een ondernemersgezin komt. Dat je niet zo veel ondernemers in je omgeving hebt. Dat de meeste personen in je omgeving helemaal niet met ondernemen bezig zijn.

Maar jij wel

De ondernemers die je wel om je heen hebt en die zich binnen jouw kring bevinden, hebben misschien helemaal niet dezelfde drive als jij. Je kunt als zelfstandige je diensten aanbieden en uurtje-factuurtje werken. Of je wilt het anders. Je voelt een drang om méér te gaan doen van wat je al doet. Je wilt meer klanten, groter worden en anders ondernemen dan je nu doet. 

Leeftijd, sekse en sensitiviteit

Het kan zijn dat je je leeftijd gaat voelen (ja had ik ook) en je voelt dat je zo richting 50 toch wel op moet gaan schieten om je droom te bereiken. Straks ben je te laat, lukt het allemaal niet meer op tijd….

Veel vrouwelijke ondernemers hebben de keuze gemaakt voor een eigen bedrijf op latere leeftijd. Door een life event, zoals ontslag, burn-out of zelf de keuze maken het anders te willen doen. Je bent misschien je baan wel ontgroeid, het paste niet meer helemaal bij je. Je hebt je gevoel gevolgd en bent je eigen onderneming gestart.

Werken, maar dan anders

Ondernemen is een werkwoord. Dat betekent dat het meer kan zijn dan alleen je werkzaamheden uitvoeren als zzp’er. Ondernemen betekent ook nieuwe dingen ondernemen, plannen bedenken en aansluiten op de huidige markt. Blijven doen zoals je altijd deed kan echt stilstand veroorzaken. Je blijft hard werken om inkomsten te houden. Maar wat nou als diezelfde (onvoldoende) inkomsten je tegelijkertijd beperken om het anders te kunnen gaan doen? Dan heb je een echt een flinke portie lef nodig.

Ergens heb je het vlammetje gevoeld, de euforie om zelf te mogen kiezen wat betreft agenda, tijd of klanten. En het kan zomaar zijn dat jij en je business nu stilvallen omdat je het idee hebt dat je het ene niet los kunt laten, om het andere te gaan doen…. De bekende vicieuze cirkel.

Sleutel naar succes

Toch ligt daar wel de sleutel. Keuzes maken, acties, intenties en loslaten.

Wat doe je nu, en waar zou je naar toe willen?

Wat wil je over 5 jaar doen.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Wat doe je, met wie en voor wie…

Als je alleen maar doorlopend uitvoert wat er op je pad komt, komt er geen verandering. Als je alleen maar de ballen in de lucht houdt en niet onderzoekt wat je droom is, komt er geen verandering.

Is het spannend om deze vragen te beantwoorden? JA.

Hartstikke spannend. Vooral als je (nog) geen ruimte voelt voor beweging.

Je nog last hebt van belemmerende overtuigingen.

We hebben iemand nodig die ons in die spiegel laat kijken

Samen kijken naar jouw situatie geeft vaak ideeën en inzichten die je zelf nog niet had kunnen bedenken. Wat voor jou heel gewoon is, blijkt voor de ander een eigenschap te zijn die superwaardevol is. Samen ontdek je nieuwe kansen. Het roer hoeft niet altijd radicaal om. Vaak zijn de eerste kleine stappen een geweldig begin van iets moois.

Wil jij die cirkel doorbreken?

Wil jij het anders gaan doen?

Wil jij je droombedrijf werkelijkheid zien worden?

Juist jij, de sensitieve, intuïtieve, vrouwelijke ondernemer die zo keihard werkt om alles samen te laten komen, bent het waard. Je bent het waard om gehoord te worden, om ondersteund te worden en om te mogen groeien op jouw eigen voorwaarden.

Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Zodat we samen gaan kijken naar jouw droombedrijf. Voor mij is er niks mooiers dan samen met jou als ondernemer te mogen bouwen aan jouw droom. Of je nou een kleine verandering door wilt voeren of een life-changer, het is allemaal mogelijk voor jou. Waarom zou je het niet doen? Je hebt niks te verliezen.

Als jij voelt dat jouw tijd is aangebroken klik dan hier. Wie weet zie ik jou dan binnenkort bij “Kus jezelf wakker“. Een ontzettend waardevol jaarprogramma waarin ik samen met jou de cirkel ga doorbreken. Jouw mindset zal voorgoed veranderen, je leven zal veranderen. Alle verwachtingen die je van het ondernemerschap hebt mogen nu bij elkaar komen en zorgen voor jouw doorbraak.

Dit is je kans om de cirkel te doorbreken! 

Meer informatie over het jaarprogramma “Kus jezelf wakker” klik hier

Laat gerust een reactie achter onder dit blog.

 

Liefs en power Dorothea

 

Dorothea heeft in de afgelopen tien jaar ondernemerschap het beste uit haar klanten naar boven gehaald. Je sensitieve, vrouwelijke kant ontwikkelen als krachtige tool om je bedrijf te laten groeien, dat is wat Dorothea als de beste kan. 

dorothea@sterkjezelfzijn.nl 

× Hoe kan ik je helpen?