“Kun jij je Hoog Sensitiviteit als jouw goud zien?”

door | mrt 26, 2020 | (hoog) sensitiviteit, Empowerment | 2 reacties

Hoe kijk jij naar je Hoog Sensitiviteit ? Zie je het als kracht, talent?  Of …voel je vooral de lasten? Zoals je grote gevoeligheid, overprikkeling en gebrek aan overzicht?

Van Lijden naar Leiden

Veel vrouwen die als jong kind hebben geleerd dat ze ‘anders’ zijn hebben vooral hun focus op klachten en lasten omdat er grote behoefte is om ‘erbij’ te horen. Te zijn zoals anderen. En vergelijken zichzelf met anderen.

Focus verleggen

Je focus is dan gericht op tekort, wat er niet is en hoe je jezelf zou kunnen aanpassen.

Soms de ene dag erger dan de andere. Herkenbaar?

Je hebt goud in handen

Wat als ik je vertel dat je dezelfde punten kunt gaan zien als kracht. Dat je juist GOUD in handen hebt als je inzicht hebt in je kenmerken en wat je huis in huis hebt. Dat je je sensitiviteit in kunt gaan zetten in je leven, je werk of in je bedrijf.

Dat je ánders kunt léren kijken naar jezelf.

Verander je bril en zie een ander beeld

Dat jij je perspectief kunt veranderen en zo ook je oudere ervaringen opnieuw kunt inkleuren met wat je nu weet.

Je kunt leren omgaan met jouw ‘waslijst’ van minpunten en er een mega krachtige lijst voor terugkrijgen!

Want je Hoog Sensitiviteit is een prachtige kwaliteit. Mits je weet wat jouw unieke kenmerken & talenten zijn. Want ook ieder Hoog sensitief persoon is uniek.

Van valkuil naar kwaliteit 

We hebben de neiging kritisch naar onszelf te kijken. Daardoor letten we vooral op de punten van onszelf die we niet prettig vinden of  vervelende ervaringen door hebben. 

Maar als ik je nu vertel dat juist de minpunten altijd een mooie kwaliteit in zicht dragen.  Meestal zijn we kritisch over de versterkte uitvoering van de kwaliteit.  Neem bijvoorbeeld je empathie. Je voelt je misschien overgevoelig en emotioneel. Terwijl je empathie een pracht kwaliteit is die zichtbaar wordt als jij meer in balans bent en goed voor jezelf zorgt. Hoe meer jij in balans bent hoe meer je juist je empathie in kunt zetten, zonder het met je aan de haal gaat. 

 

En dit is nog maar 1 voorbeeld 🙂

 

In 10 stappen naar Sensitief Leiderschap

Ik kan je helpen met mijn 10 stappenplan. Mijn methode om stap voor stap uit je ‘lijden’ te stappen, je vicieuze cirkel te doorbreken en Sensitief Leiderschap te nemen. Ga voor Goud!

Écht!  Met jouw Hoog Sensitiviteit kun jij een inspiratie voorbeeld zijn voor anderen!

Wil je direct meer weten? Meld je aan voor een gratis adviesgesprek!

Dit kan nu via het contactformulier op de site.

Liefs en Power, Dorothea