Dat ik hooggevoelig ben weet ik al jaren. Alleen is weten in dit geval niet voldoende. Herkennen is nog lang geen erkennen en het betekent ook niet automatisch er goed mee om kunnen gaan. En het allerbelangrijkste, het kunnen inzetten als jouw unieke kwaliteit.

Hoe ik dat heb gedaan en hoe ik dat voor jou kan doen, lees je in dit blog.

Typisch ik, typisch jij

Erkennen betekent accepteren en omgaan met jouw typische kenmerken. Keuzes maken in werk en leven kost nou eenmaal tijd. Het duurde jaren voordat ik de meerwaarde en het talent kon inzien van mijn hooggevoeligheid. Het durven gaan staan voor deze kwaliteit was daarna echt nog een volgende stap.

Wie ik ben is wat ik doe

Mijn drijfveer om hooggevoelige ondernemers te coachen en trainen, komt vanuit mijn geloof en overtuiging dat hooggevoeligheid een prachtige kwaliteit is. Je hebt dan namelijk een eigenschap die heel warm, effectief en nuttig kan zijn in werk en leven. Hooggevoeligen zijn diegenen die snel signalen oppikken wat betreft cultuur en organisatie, maatschappij en in het gezin, welke door anderen soms nog gemist worden.

Zij leggen sneller verbindingen, zien mogelijkheden en oplossingen door hun manier van prikkels ontvangen en verwerken.

Door hooggevoeligheid op de kaart te zetten kunnen we samen de wereld een stuk mooier maken. Dat is niet zweverig, dat is juist concreet en praktisch.

‘Anders’

Het zou enorm helpend zijn als hooggevoelige mensen de valkuilen van deze kenmerken kunnen omzetten naar groeimogelijkheden.  

De meesten van hen zijn opgevoed en opgegroeid vanuit de gedachte dat ze ‘anders’ zijn. En anders is meestal niet goed, niet goed genoeg of is een trigger om te veranderen en je aan te passen. Met alle gevolgen van dien.

Pas als de eigenschap hooggevoeligheid wordt gewaardeerd, door de hoog gevoelige zelf en hun omgeving, kunnen zij een voorbeeldrol in de samenleving hebben. Hierdoor wordt ineens een veel grotere waarde toegekend aan jouw gevoel en beleving. Dit kan een enorm positieve verandering teweegbrengen in de samenleving, onderwijs, gezondheidszorg en organisatie.

Inzicht in je kwaliteiten als hooggevoelig persoon

Inzicht in jezelf krijgen als hooggevoelig of sensitief persoon is een zeer persoonlijk proces. Door de juiste begeleiding en intensieve coaching kun je dit proces in gang zetten. Je hoeft het bekende wiel niet zelf uit te vinden. Als coach en trainer neem ik je mee in dit traject. Je leert jouw eigen handleiding te lezen en je leert je mooie talent in te zetten. 

Mijn kwaliteit is het inzetten van mijn hooggevoeligheid in het trainen, coachen en opleiden van mensen. Ik heb het geleerd in te zetten als tool. In mijn coaching versterk ik hooggevoeligen door inzicht, communicatie, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Ik empower mensen tot de beste versie van henzelf te worden. Daar wordt uiteindelijk iedereen blij van.

Medewerkers in een organisatie

Via mijn bedrijf Sterkjezelfzijn-academie train en coach ik al 10 jaar medewerkers in communicatie, leiderschap en persoonlijke en professionele ontwikkeling. De methode die ik gebruik heeft mijzelf zover gebracht dat ik naast omgaan met mijn hooggevoeligheid ook woorden kan geven aan wat er in mij zelf omgaat. Ik heb geleerd te kiezen voor een (werk)leven dat bij mij past en niet andersom.

Sinds kort werk ik ook voor hooggevoeligen als UWV werk-fit coach.

Hooggevoelige Sensitieve Vrouwelijke Ondernemers

Daarnaast coach ik sensitieve vrouwelijke ondernemers . Zij hebben vaak gekozen voor meer vrijheid en hebben daarbij nog een verlangen.  Zij hebben het verlangen om te leren hun bedrijf om te zetten naar hun kwaliteiten en mogelijkheden. Het omgaan met hun hooggevoelige kenmerken naar het inzetten als tool in hun ondernemerschap gaat meestal niet vanzelf en kost tijd en energie. Samen komen we niet alleen verder, maar gaan we ook sneller. Je mooie kenmerk als basis en waarde voor jouw bedrijf, ligt binnen handbereik.

Dorothea Verhagen

——————————————————————————————–

Herken jij je eigen Hoog Sensitiviteit al? Als je meer wilt weten over de trainingen en coaching, klik dan op één van onderstaande links:

Ik ben een medewerker in een organisatie

Ik ben leidinggevende of bestuurder van een organisatie

Ik ben een Sensitieve Vrouwelijke Ondernemer


× Hoe kan ik je helpen?